Anne de Joyeuse Camas Viognier

  • Koop 6 voor €8,03 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Biologisch | Languedoc-Roussillon | vol en droog | borrel en visgerechten.

Specificaties

Smaak Fris, droog en fruitig
Lekker bij Vis, schelp-en schaaldieren, kaas, kip, wit vlees.
Alcohol % 13%
Druif Viognier
Land Frankrijk
Wijnstreek Languedoc / Roussillon
Wijnhuis Anne de Joyeuse
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

De Camas Vigonier is een heerlijke frisse biologische witte wijn. De smaak is vol, droog en aangenaam met het kenmerkende aroma van bloemen en gedroogde abrikozen. Een echte gastronomische wijn, een doordrinkwijn, een terraswijn. De wijngaarden bevinden zich op het snijvlak van 3 invloeden: Het Middellandse Zeegebied, de Atlantische Oceaan en de Pyreneeën: de vallei van de rivier de Aude. Hier worden deze biologische wijnen gemaakt, rijk aan smaak en aroma’s.

Te drinken in combinatie met vis, schelp- en schaaldieren, geitenkaas, kip, wit vlees. Deze wijn is afkomstig uit het gebied ten westen van de middeleeuwse stad Carcassonne. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken: 20 jaar oud.

Anne de Joyeuse is een coöperative in Limoux, ontstaan in 1929 en staat onder de leiding van Guy Andrieu. Het is één van de tien wijncoöperatieven in Frankrijk die het hoogste kwaliteitscertificaat behaalden. Alle leden van de coöperatie dienen erg strikte regels te volgen en worden bijgestaan door hoog technologische middelen (inclusief thermische satelliet meting van de rijpheid van de verschillende percelen). Anne de Joyeuse heeft een erg goed milieuplan, het water wordt er in eigen beheer op een natuurlijke wijze gezuiverd. Compostverwerkingseenheid en zonnepanelen zorgen voor de energie. De enorme focus op de milieuvriendelijke productie heeft zich ook vertaald in de aanwezigheid van een unieke flora. Liefst 80 verschillende inheemse orchideeën groeien in het wild op het domein. Sinds 1994 beschikt Anne de Joyeuse over het “Protect Planet” label voor duurzame economie en de promotie van de biodiversiteit.

Naast deze biologische Camas Viognier hebben wij nog meer mooie wijnen van dit prachtige Franse wijnhuis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen