Beauté du Sud Cabernet Sauvignon - Syrah

  • Koop 6 voor €7,55 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd. (indien op voorraad)
  • In 't kort
  • Fruitige en romige Cabernet Syrah | aperitief, kazen of vleesgerechten

Specificaties

Smaak Fruitig en romig
Lekker bij Zout kazen, vleesgerechten en aperitief
Alcohol % 13%
Druif Cabernet-Sauvignon, Syrah
Land Frankrijk
Wijnstreek Languedoc-Roussillon
Wijnhuis Beauté du Sud
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Beauté du Sud Cabernet Syrah is een heerlijke wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon en Syrah. De cabernet sauvignon voor deze wijn komt van hoog gelegen percelen rond Limoux en langs de Pyreneeën. De lagere temperaturen en arme bodem zorgen hier in het uiterste zuiden van de Languedoc voor kleinere maar diep geconcentreerde oogsten. Direct na de pluk gaat de in roestvrijstaal gemaakte cabernetwijn voor lange tijd in vaten van Frans eiken.

De syrah voor de Beauté du Sud komt van warmere percelen en geeft de uiteindelijke assemblage de zwoelfruitige bagage en romige smaak. Dat in combinatie met de kruidigheid van cabernet en roostertonen en vanille van houtrijping maakt de wijn tot een prachtig aperitief of begeleider van vleesgerechten en zoute kazen.

Over Wijnhuis Beauté du Sud 

Alain Grignon bezit in Carcassonne een wijnbedrijf dat alle gezonde druiven uit de omgeving verwerkt in lekkere wijnen. Sinds 1998 maakt hij hier wijnen zoals de consument die het liefste drinkt. Soepel, fruitig, niet overmatig complex en bovenal betaalbaar. Beauté du Sud is daar een goed voorbeeld van. Naast deze Beaute du Sud Cabernet Syrah hebben wij nog meer wijnen van dit wijnhuis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen