Bodegas Ramon Roqueta Tempranillo Oaked

  • Koop 6 voor €6,13 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Tempranillo, fruitig en soepele wijn | Heerlijk bij vleesgerechten of om zo van te genieten.

Specificaties

Smaak Vol en fruitig
Lekker bij Tappa's, vleesgerechten, gevogelte, wild, kazen
Alcohol % 13,5%
Druif Tempranillo
Land Spanje
Wijnstreek Catalonië
Wijnhuis Bodegas Ramon Roqueta
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Roqueta Tempranillo is een fruitige en soepele wijn, afkomstig uit de wijnstreek Catalunya in Spanje. Dit is een zogenaamde semi-crianza wijn die, na 15 dagen maceración en vergisting, slechts drie maanden rijpt op barricas. Wijnmaker Juan Soler beschikt over 2100 fusten waarvan de helft bestaat uit Frans eiken, de rest is gemaakt van Amerikaans hout. Langer dan zes jaar worden die niet gebruikt.

Met tempranillo als basisdruif, aangevuld met 10% procent cabernet sauvignon is dit een rijpe Spanjaard met mooi rood fruit, lichte aroma’s van eikenhout, wat drop en chocola, en een structuur die romig, en zacht overkomt. Deze Ramón Roqueta met 'eiken' heeft voldoende materie om te worden geschonken bij stevige gerechten, maar is ook 'om zo van te genieten' een dankbaar glas wijn.

De geschreven geschiedenis van de familie Roqueta gaat terug tot de 12eeeuw, hoewel er aanwijzingen zijn dat ze reeds actief waren in de Catalaanse wijnbouw gedurende de Romeinse overheersing. Toch was het pas in 1898 dat Don Ramón Roqueta Torrentó zich vestigde in Manresa middenin de Plá de Bages om wijnen op grotere commerciële basis te gaan produceren. Dit huis produceert fruitige, soepele wijnen maken die nog wel duidelijk hun Spaanse karakter hebben behouden. Naast deze Roqueta Tempranillo hebben we nog andere Tempranillo wijn in huis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen