Chateau Tour de Mirambeau Réserve Rouge

  • Koop 6 voor €10,93 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Merlot-getypeerde Bordeaux | een heerlijk glas wijn | ree, haas, wildzwijn en ook bij entrecôte, eend en lam.

Specificaties

Smaak Fris, kruidig en vol
Lekker bij Ree, haas, wildzwijn, entrecôte, eend, lam en kazen
Alcohol % 12,5%
Druif Merlot, Cabernet sauvignon
Land Frankrijk
Wijnstreek Bordeaux
Wijnhuis Chateau Tour de Mirambeau
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

 

Heerlijke Mirambeau Réserve Rouge Bordeaux. Merlot-getypeerde Bordeaux in de stijl van de beste Saint Emilions. Een heerlijk glas wijn! Zeer geschikt bij ree, haas, wildzwijn. Uiteraard ook bij entrecôte, eend en lam.

Mirambeau Reserve Rouge is een Merlot-getypeerde Bordeaux in de stijl van de beste Saint Emilions. Een heerlijk glas wijn! Zeer geschikt bij ree, haas, wildzwijn. Uiteraard ook entrecôte, eend en lam. Harde kazen van de koe. In de gemeente Naujan et Postiac, in de Entre-Deux-Mers tussen de Dordogne en Garonne oogst de familie haar druiven van zes tot zestig jaar oude stokken in kalkrijke zand- en kleigrond. Voor deze rode Réserve is dat hoofdzakelijk merlot waaraan een klein beetje cabernet wordt toegevoegd. De vruchtjes worden ingeweekt en op staal vergist zonder tussenkomst van hout. Het resulteert in een wijn met prachtig zuivere kersen- en frambozenaroma’s, een soepele en vriendelijke smaak. Cabernet sauvignon zorgt voor iets meer pit, structuur en lengte.

Over Chateau Tour de Mirambeau

Jean-Louis Despagne is een fenomeen. De afgelopen decennia heeft hij de wereld versteld doen staan met zijn sublieme Bordeauxwijnen uit Entre-deux-Mers. Despagne werkte een aantal jaren als oenoloog in Noord-Afrika en in Noord- en Zuid-Amerika vooraleer hij het domein van zijn vader overnam. Dat domein is Tour de Mirambeau in Naujan et Postiac. Despagne had er grootse plannen mee. Hij breidde door de jaren heen de wijngaard uit van 20 naar 88 hectare, verhoogde de dichtheid van de aanplant tot 5000 stokken per hectare en verlaagde de opbrengst tot 1,5 kilo druiven per stok. Doelstelling: betere rijpheid en meer concentratie in de wijn. De wijnen van Tour de Mirambeau zijn als gevolg van alle bovenstaande inspanningen toonbeelden van zuiverheid, ongeacht welke kleur ze hebben. Naast deze Mirambeau Reserve Rouge hebben wij nog 2 andere wijnen van dit huis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen