Haha Sauvignon Blanc

  • Koop 6 voor €12,83 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Hand-geplukte druiven | watertandend frisse wijn | aperitief en culinaire grootheid bij zeevruchten.

Specificaties

Smaak Fris fruitig en vol
Lekker bij Vis, schelp-en schaaldieren, kaas, kip, wit vlees.
Alcohol % 13.5%
Druif Sauvignon blanc
Land Nieuw-Zeeland
Wijnstreek Marlborough
Wijnhuis Fern Ridge Winery
Jaargang 2019
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

De hand geplukte druiven van deze wijn worden streng geselecteerd op kwaliteit. De Hãhã Sauvignon Blanc is een watertandend frisse wijn. Goed in balans met een verrukkelijke afdronk. Een droomaperitief en culinaire grootheid bij zeevruchten.

De druiven voor deze Hãhã Sauvignon Blanc zijn afkomstig uit de Wairau vallei, een subregio van Marlborough, waar Hãhã vijf wijngaarden beheert. Van deze gaarden worden de mooiste trossen geselecteerd, waaruit door een deskundig team van wijnmakers deze watertandend frisse sauvignon gecomponeerd wordt. Van smaak imponeert hij met frisse associaties van mango, lychee en passievrucht. Zijn balans, minerale rijkdom, rokerige romigheid en verrukkelijke afdronk maken deze Sauvignon tot een droomaperitief en culinaire grootheid bij zeevruchten en verfijnde voorgerechten.

In de taal van de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, de Maori, betekent “Hãhã” zoiets als “geurig, hartig en weelderig”, kwaliteiten die duidelijk weerspiegeld worden door de wijnen. Op bodems die voornamelijk bestaan uit zandsteen, met minerale elementen en een toplaag van grind en löss staan de Sauvignon Blanc- en Pinot Noirstokken. Het team van Hãhã, onder leiding van wijnmaker John Belsham, heeft in totaal een zestal wijngaarden in beheer, waarvan jaarlijks zorgvuldig een selectie van het allerbeste fruit gemaakt wordt. Naast deze Hãhã Sauvignon Blanc hebben wij nog een rode wijn van dit huis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen