Feudi GOCCE Primitivo di Manduria

  • Koop 6 voor €19,24 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Puglia, Zuid-Italië | vol met ronde en zachte smaak | mooie vleesgerechten

Specificaties

Smaak Ronde en zachte smaak, volle smaak van rijp fruit
Lekker bij Mooie vleesgrechten en kazen
Alcohol % 14%
Druif Primitivo
Land Italië
Wijnstreek Puglia
Wijnhuis Feudi Salentini
Jaargang 2016
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

De druiven voor deze wijn worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geoogst in kleine dozen. De Gocce wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met een ronde en zachte smaak die aroma's van jam en bessen oproept. Een wijn die zeer kenmerkend is voor deze regio en ook een zeer elegante wijn.

Feudi Salentini Puglia

Reeds een 3e generatie van de Varvaglione runt dit bedrijf. Cosimo en Maria Teresa Varvaglione hebben een dynamisch en gemotiveerd team van medewerkers en combineren traditie met nieuwe technologiën.

Feudi Salentini zorgt voor een constante kwaliteit door nauwgezette selectie van alleen de beste druiven, verantwoorde keuzes tijdens de oogst, een nauwgezette controle van de processen van vinificatie en een constante zoektocht naar perfectie in keldertechnieken.

In het hart van Puglia, geholpen door een zeer prettig wijnbouwklimaat, probeert Feudi Salentini een ambitieus project uit, namelijk het vangen van dit fascinerende klimaat in een fles, welke zich onderscheidt door zowel het gebruik van inheemse druiven als een moderne uiting van een antieke traditie. Dit wordt bewezen door een lang en prestigieus overzicht van awards die ze de afgelopen jaren hebben binnengehaald.De meest fundamentele rol is die van de wijnmaker en dat is tevens de eigenaar.

Op deze vruchtbare grond, omringd door kleine stenen muren, kan men genieten van een uitzicht dat het intense groen van de wijngaarden en de zilveren reflexen van eeuwenoude olijfbomen verenigt, produceert men hier een uitstekend scala aan wijnen afkomstig van inheemse druiven van Salento, zoals Negroamaro, Malvasia Nera, Malvasia Bianca, Aglianico and Verdeca.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen