Clos Saint Jean, Chateauneuf du Pape Blanc

  • Koop 6 voor €35,63 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Clos Saint Jean | vol en fruitig, knisperend droog | bij menig gerecht toe te passen

Specificaties

Smaak Vol, fruitig, lange afdronk
Lekker bij Vis, schelp-en schaaldieren, kaas, kip, wit vlees.
Alcohol % 13%
Druif Grenache, Clairette, Roussanne
Land Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Wijnhuis Clos Saint Jean
Jaargang 2019
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Veelzijdig aroma van meloen, citrus en honing, florale tonen (rozen), mineraliteit. Tamelijk vol en fruitig, levendig, knisperend droog, puur en zuiver. Lange afdronk.

Het label "Clos Saint Jean" bestaat al vanaf 1910, en heeft altijd gestaan voor traditioneel gemaakte, stoere rode wijnen. In 2001 namen de twee broers Pascal en Vincent Maurel de beslissing het roer om te gooien en af te wijken van de werkwijze van hun vader, Guy Maurel, die in 2002 voortijdig overleed. Guy Maurel was een hypertraditioneel werkende vigneron, die zijn arbeid het liefst in de wijngaard stak. Door velen van zijn collega-vignerons worden zijn wijngaarden geprezen als "de mooiste van Châteauneuf". Daar moest toch méér in zitten, dachten de broers. Ze huurden de hulp van wijnmaker Philippe Cambie voor de oogst van 2002. Helaas was die oogst er één die in Châteauneuf niet zo vaak voorkomt: een héle slechte. De broers besluiten helemaal niets onder eigen naam te bottelen en verkopen hun hele oogst in bulk.

In 2003 proberen ze het nog een keer en deze keer gaat het wel goed: ze maken wat misschien de beste wijnen van de jaargang zijn. Robert Parker schreef over de Deus Ex-Machina 2003: "Châteauneuf-du-Pape or even red wine in general simply can't be any better than this". Dat is misschien een wat overtrokken uitspraak, en Parker heeft zijn eigen smaak, maar het zegt veel over de intrinsieke kwaliteit van de wijn.

Vandaag de dag staan Pascal en Vincent Maurel aan het hoofd van het domein. Oenoloog Philippe Cambie assisteert hen nog steeds en zijn twee creaties "La Combe des Fous" (letterlijk Heuvel der Dwazen, omdat de bewoners van het dorp dachten dat Edmund Tacussel gek moest zijn geworden om dat perceel te gaan beplanten) en "Deus ex Machina" (verwijzend naar de veranderingen die op het Domaine hebben plaatsgevonden) hebben vanaf 2003 hoge ogen gegooid op het internationale wijnpodium.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen