Porta da Calada Branco Herdade Dacalada

  • Koop 6 voor €7,55 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Alentejo, Portugal | fris en aromatisch | borrelwijn en bij licht gekruide (oosterse) gerechten, gedroogde ham of tapas.

Specificaties

Smaak Fris en aromatisch
Lekker bij Licht gekruide (oosterse) gerechten, gedroogde ham of tapas
Alcohol % 13%
Druif Verdelho, Antão Vaz
Land Portugal
Wijnstreek Alentejo
Wijnhuis Herdade Dacalada
Jaargang 2019
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Dit is een echte frisse en aromatische wijn uit Portugal. Verrassend in smaak, krachtig, kruidig, ziltig, mineralig met ook rijpe fruittonen van vijg, amandel en abrikoos. De wijn krijgt steeds meer kracht en smaak, eenmaal in het glas met een aangename kruidigheid en lengte. Een wijn van bovengemiddelde kwaliteit, die waar biedt voor zijn prijs. In de afdronk heeft de wijn opwekkende zuren en daarom geschikt als borrelwijn. Aan tafel smaakt deze wijn het lekkerst bij lichtkruidige (oosterse) gerechten, gedroogde ham of tapas. Serveertemperatuur is 10 graden.

Het wijnhuis Herdade DaCalada behoort tot de modernste wijnbedrijven van Portugal. Aan het roer staan twee jonge entrepeneurs, Marian en Jean-Claude Penauille. Zij hebben het wijnbedrijf een geweldige kwaliteitsinjectie gegeven door traditie (onderhoud van wijngaarden) en innovatie (moderne keldertechnieken) op een vernuftige wijze met elkaar te laten versmelten. De Mediterraanse uitstraling, die het wijnhuis haar onmiskenbare charme geeft, is terug te vinden in de stijl van de wijnen. In 2000 werd er een compleet nieuwe wijnkelder gebouwd. Naast deze Branco Porta da Calada hebben wij ook nog de rode variant van dit huis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen