Les Plos Rose IGP d'Oc

  • Koop 6 voor €7,55 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Fruitige rosé | rijpe aardbeien en frambozen | Absoluut een allemansvriend.

Specificaties

Smaak Fruitig, sappig en fris
Lekker bij Mediterrane keuken, salade Niçoise, gegrilde vissoorten waaronder tonijn.
Alcohol % 12,5%
Druif Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah
Land Frankrijk
Wijnstreek Languedoc/Roussillon
Wijnhuis Les Plos
Jaargang 2019
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Dit is een fruitige rosé met aroma's van rijpe aardbeien en frambozen. Ronde, levendige wijn met een lange afdronk. Voor deze prijs een uitstekende rosé. Absoluut een allemansvriend.

In 1973 richtte Alain Maurel zijn bedrijf op in het herkomstgebied Cabardés. Bij de selectie van wijngaarden ging hij niet over één nacht ijs. Samen met zijn vader deed hij eerst uitvoerig onderzoek naar verschillende externe factoren, waaronder de invloed van het klimaat en de bodem op een wijngaard en hij bracht een bezoek aan diverse topwijngaarden in het gebied. Vervolgens nam hij, als één van de eerste wijnboeren in de regio, het initiatief om de aangekochte wijngaarden opnieuw in te richten. Zijn initiatief tot kwaliteitsverbetering leverde hem de ondersteuning op van het lokale Ministerie van Landbouw in Aude.

Naast de herinrichting van zijn wijngaarden, voerde hij ook belangrijke kwaliteitsverbeteringen door in de wijnkelder en deelde hij de wijnen in op wijnserie.

Naast de zeer goed aangeschreven Cabardès, produceert Alain Maurel diverse soorten cépage-wijnen. Deze zijn afkomstig van: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Chardonnay. Het zijn karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's.

De Merlot Vin de Pays Côtes de Lastours van Alain Maurel, illustreert de potentie van dit druivenras in deze regio. De bodem is hier voornamelijk vulkanisch en heuvelachtig.

De Chenin-Colombard 2009, ontving een erevermelding in de Top 100 Vins de Pays de France. Dit concours wordt jaarlijks georganiseerd. De wijnen worden beoordeeld door een internationale jury van Masters of Wines.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen