Couvent des Jacobins Chardonnay Blanc

  • Koop 6 voor €17,34 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Louis Jadot, Chardonnay | fris, fruitig en vol | als apéritief of bij diner

Specificaties

Smaak Vol, fris en fruitig met lange afdronk
Lekker bij Borrelhapjes, charcuterie, vis, schelp- en schaaldieren
Alcohol % 13%
Druif Chardonnay
Land Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Wijnhuis Louis Jadot
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Een harmonieuze, elegante wijn met aan de ene kant de fruitigheid van perzik, peer en aan de andere kant de pittige smaak van grapefruit. Daarnaast subtiele tonen van boterbloemen en vanille. De afdronk is lekker lang.

Koel geschonken komt deze Chardonnay uit de Bourgogne het beste tot z’n recht bij allerhande borrelhapjes. Na enkele jaren wordt deze wijn steviger en kan deze goed gecombineerd worden met stevigere gerechten.

Voor Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay zijn wijnen gebruikt uit zowel de Côte d’Or, Chalonnais als Mâconnais (Saint-Véran). Deels vergist en gerijpt op eiken, deels op staal, combineert deze harmonieuze wijn de frisse fruitigheid van perzik, peer en grapefruit met de rondeur van houtlagering: boterbloemen en vanilletonen. Koel geschonken komt hij het beste tot z’n recht en smaakt dan voortreffelijk bij allerhande borrelhapjes, charcuterie, vis, schelp- en schaaldieren en bij geitenkaas. Deze chardonnay is op dronk hoewel flesrijping de wijn gastronomisch interessanter zal maken. Na enkele jaren zullen complexere aroma’s en smaken zijn ontwikkeld zodat ook steviger gerechten moeiteloos combineren met deze witte charmeur.

 

Over het wijnhuis Louis Jadot Mâconnais

Bij Maison Louis Jadot laat maître de chais Jacques Lardière de natuur volledig zijn gang gaan. Hij schuwt het gebruik van herbiciden, pesticiden, kunstmesten en alle andere gewasstimulerende of -beschermende middelen. Want, zo is hij van mening, een gezonde bodem geeft sterke druiven en daarmee goede wijnen. De druiven voor de wijnen van Louis Jadot worden altijd handmatig geoogst. Hiermee wordt voorkomen dat over-, alsmede onrijpe vruchten in het vinificatieproces terechtkomen. Maison Jadot betaalt zijn toeleveranciers in dit gebied hoge prijzen maar verwacht daarvoor alleen de beste druiven. Zo beschikt het huis over uitstekende chardonnay van het geheel ommuurde Château de Loché. Naast Jadot Couvent des Jacobins Chardonnay hebben wij nog meer prachtige wijnen van dit wijnhuis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen