Simonsig Chardonnay

  • Koop 6 voor €12,30 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Vol en rond van smaak en een beetje romig | Maar deze chardonnay is ook aangenaam fris, zodat hij - naast aperitief - een ideale combinatie vormt met vis en gevogelte in roomsaus en zachte kazen.

Specificaties

Smaak Vol fruitig met lange afdronk
Lekker bij Vis, gevogelte in roomsaus, zachte kazen en gerechten uit de exotische keuken
Alcohol % 13.5%
Druif Chardonnay
Land Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijnhuis Simonsig Estate
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Simonsig Chardonnay is een intens geurende witte wijn. Vol en rond van smaak en een beetje romig. Maar deze chardonnay is ook aangenaam fris, zodat hij - naast aperitief - een ideale combinatie vormt met vis en gevogelte in roomsaus en zachte kazen.

Simonsig was een van de eerste in Zuid Afrika om te experimenteren met chardonnay. Hun eerste oogst dateert van 1978 en hun ervaring van bijna dertig jaar met deze nobele druivensoort bracht het bedrijf de kennis en expertise om gerekend te worden tot de beste chardonnaymakers van de Nieuwe Wereld.

Met de aanplant van de beste klonen op de geschikste percelen van het landgoed weet Simonsig ieder jaar weer een uitstekende prestatie neer te zetten. Zoals ook de optimaal rijp geplukte vruchten voor deze Chardonnay. Het sap verblijft negen maanden op lie en wordt geregeld omgeroerd om zoveel mogelijk aroma's aan de wijn af te geven.

Na een kortstondige houtlagering op Frans eiken is de wijn licht strogeel en geurt intens naar rode appel, peer, geroosterde amandeltjes, toast en bloemen. Van smaak is hij eveneens lekker vol, rond en zelfs ietwat romig vanwege een gedeeltelijke melkzure gisting. Maar deze chardonnay is juist ook aangenaam fris en levendig zodat hij - naast aperitief - een ideale combinatie vormt met vis en gevogelte in roomsaus, zachte kazen en gerechten uit de exotische keuken. Flesrijping in de kelder garandeert de komende drie tot vijf jaar nog meer complexiteit.

Wijnhuis Simonsig Estate

Tegenwoordig wordt Simonsig – zoals de nieuwe naam voor het domein luidt en doelend op het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg - geleid door de drie broers (tiende generatie!) François (wijngaard), Johan (kelder) en Pieter (marketing) Malan. Ze beschikken over 210 hectare wijngaarden, beplant met een compleet aanbod aan druivenrassen. Dit gouden drietal weet de wijnwereld keer op keer te verrassen met in kwaliteit toenemende wijnen. Toch wordt slechts een deel van de productie uitgevoerd naar het buitenland; de binnenlandse markt voorziet in de helft van Simonsigs omzet. Met een jaarlijkse neerslag van 700 mm en een door de oceanen meditarraan gehouden klimaat, gedijen zowel witte als blauwe druiven hier opperbest. De zandstenen bodem en poreuze granietgrond bieden plaats aan diverse variëteiten. De maximum hoogte waarop geteeld wordt is 260 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op achtduizend kilo. Behalve met wijnbouw houden zij zich trouwens ook nog bezig met fruitteelt. Het wijngoed ligt een kilometer of zes ten noorden van Stellenbosch en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Naast deze Simonsig Chardonnay hebben wij nog meer wijnen van dit wijnhuis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen