Simonsig Kaapse Vonkel Brut

  • Koop 6 voor €15,15 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Beste bubbelwijn van Zuid-Afrika | Pinot Noir en Chardonnay | fruitig en fris | apéritief en feest!

Specificaties

Smaak Fris en fruitig
Lekker bij aperitief, oesters, voor elk feestje
Alcohol % 12,5%
Druif Chardonnay, Pinot Noir
Land Zuid-Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Wijnhuis Simonsig Estate
Jaargang n.v.t.
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Simonsig Kaapse Vonkel Brut

De eerste en de beste! Talloze malen bekroond in Zuid-Afrika en daarbuiten. Samengesteld als een ‘echte’ champagne uit ongeveer gelijke delen vroeg geplukte chardonnay aangevuld met pinot noir en een klein beetje pinot meunier. Rijpte na de tweede gisting iets langer dan een jaar op fles in de geklimatiseerde kelder van het huis. Door dit contact met het gistbezinksel ontstaat een rijke geur met noten- en citrusaroma’s, biscuit en geroosterd brood.

Deze mousserende wijn heeft een romige mousse, volle en tegelijk complexe smaak met aangename zuren. Klassiek uit de Nieuwe Wereld. Door het warme klimaat is deze bubbel een stuk fruitiger dan de gemiddelde champagne.

Over het wijnhuis Simonsig Estate

Tegenwoordig wordt Simonsig – zoals de nieuwe naam voor het domein luidt en doelend op het magnifieke uitzicht dat het estate heeft over de Simonsberg - geleid door de drie broers (tiende generatie!) François (wijngaard), Johan (kelder) en Pieter (marketing) Malan. Ze beschikken over 210 hectare wijngaarden, beplant met een compleet aanbod aan druivenrassen. Dit gouden drietal weet de wijnwereld keer op keer te verrassen met in kwaliteit toenemende wijnen. Toch wordt slechts een deel van de productie uitgevoerd naar het buitenland; de binnenlandse markt voorziet in de helft van Simonsigs omzet. Met een jaarlijkse neerslag van 700 mm en een door de oceanen meditarraan gehouden klimaat, gedijen zowel witte als blauwe druiven hier opperbest. De zandstenen bodem en poreuze granietgrond bieden plaats aan diverse variëteiten. De maximum hoogte waarop geteeld wordt is 260 meter boven de zeespiegel. De gemiddelde opbrengst per hectare ligt op achtduizend kilo. Behalve met wijnbouw houden zij zich trouwens ook nog bezig met fruitteelt. Het wijngoed ligt een kilometer of zes ten noorden van Stellenbosch en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Naast deze Simonsig Sauvignon Blanc hebben wij nog meer wijnen van dit wijnhuis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen