Taylor's 10 Year Old Tawny Port

  • Koop 6 voor €20,85 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Elegant en vriendelijk | fantastisch bij een kaasplankje of desserts met caramel, gedroogde vruchten, kaneel en citrusfruit.

Over de wijn & wijnhuis

Taylor's 10 Year Old Tawny is een zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering heeft ontwikkelde maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen. In de mond is de 10 Year Old elegant en vriendelijk met zoethout aroma’s, mokka, koffie, chutney en cacao. Door de langdurig zwoele afdronk met veel complexe indrukken is dit in de wijnspijscombinatie fantastisch bij desserts met caramel, gedroogde vruchten, kaneel en citrusfruit. Het liefst geschonken op 16° Celsius hoewel dat ’s zomers best nog wel iets koeler mag.

Langer rijpen op fles voegt niets toe aan de kwaliteit van de Tawny. Onder de juiste omstandigheden bewaard, behoudt deze wijn zijn charmes en blijft deze port nog enkele jaren houdbaar.

Job Bearsley wordt algemeen beschouwd als de oprichter van Taylor’s. Deze Engelse handelaar deed rond 1670 al zaken in noord Portugal. Begin achttiende eeuw besluit Job Bearsley’s zoon Peter zélf op zoek te gaan naar goede wijn en gaarden in plaats van alleen als transporteur op te treden. Zijn pioniersgeest leidt hem stroomopwaarts waar hij in 1744 als eerste Engelsman in het bezit komt van een stuk grond in het Dourogebied. Het landgoed met bebouwing in Salgueiral vlakbij Régua maakt nog steeds onderdeel uit van Taylor’s. Vele generaties volgen elkaar op en dat maakt het bedrijf in de portwereld uniek. Tot op de dag van vandaag, net als in het jaar van oprichting in 1692, is Taylor’s een familieconcern dat nog nooit verkocht, gekocht of overgenomen is. Naast deze Taylor's 10 Year Old Tawny hebben wij nog meer port van dit huis.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen