Domaine Dupont-Fahn Viognier

  • Koop 6 voor €15,15 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Frankrijk, Languedoc | vol, kruidig en krachtig | stevige pasta's en vis

Specificaties

Smaak Vol, kruidig en krachtig
Lekker bij Pasta's en visgerechten
Alcohol % 13.5%
Druif Viognier
Land Frankrijk
Wijnstreek Languedoc-Roussillon
Wijnhuis VdP Dupont
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Top viognier van Dupont Fahn, de beroemde wijnmaker uit de Meursault. Deze viognier komt uit het zuiden van Frankrijk en is gelagerd op gebruikte Meursault wijnvaten.

Relatief nieuw in het assortiment van Dupont-Fahn is deze 100% Viognier Blanc uit de Languedoc.  Licht op hout gerijpt is het een prachtige volle Viognier geworden. Kruidig en krachtig. Je proeft de Zuid-Franse zon in deze van handgeplukte druiven gemaakte wijn. Heerlijk te drinken bij: Witvis, schaaldieren en gevogelte. Schenken op een temperatuur van ca. 11 á 12 graden Celsius.

Domaine Dupont Fahn

Michel Dupont Fahn maakt zijn wijnen in de Bourgogne en in de Lanuedoc. Hij pendelt tussen deze 2 gebieden. In de Bourgogne staat zijn ervaren Engelse wijnmaker Mark Davies aan de basis van de wijnbouw en vinificatie. Dupont Fahn gaat alleen voor kwaliteit. In de Bourgogne levert dit een zeer fraaie Meursault en een unieke Auxey-Duresses rosé. In de Languedoc maakt hij 2 fraaie wijnen van Chardonnay en een prachtige Viognier. De wijn wordt gemaakt zoals de Meursault in de Bourgogne, met late pluk, handmatige pluk en houtrijping. 

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen