Meursault Dupont Fahn Les Vireuils

  • Koop 6 voor €39,66 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Top Chardonnay uit de Bourgogne | vol, exotisch fruit en lange afdronk | vis, gevogelte en witvlees

Specificaties

Smaak Vol fruitig met lange afdronk
Lekker bij Vis, schelp-en schaaldieren, gevogelte, wit vlees.
Alcohol % 13%
Druif Chardonnay
Land Frankrijk
Wijnstreek Bourgogne
Wijnhuis Domaine Dupont-Fahn
Jaargang 2019
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Meursault les Vireuils is een Chardonnay, zoals alle ‘grote’ Bourgognes uit dit gebied, en dit is er een van niveau. Deze 'Les Vireuils' is geplukt op 40 jaar oude wijnstokken. Het is een volle en sappige wijn met exotisch fruit en een lange afdronk.

De wijn komt van het akkertje ‘Les Vireuils’ dat 40 jaar geleden is aangeplant. De wijn heeft een gedegen opvoeding gehad van 11 maanden op eiken vaten waarvan een kwart nieuwe vaten zijn. Dat resulteert in een volle en sappige wijn met exotisch fruit een lange afdronk en een fijn botertje. Heerlijk bij een mooi stuk vis met smaak met of zonder een milde romige saus en bij wit vlees of gevogelte. Niet te koel serveren. Het is een belevenis in het glas.

Michel Dupont-Fahn woont bij het ommuurde gehuchtje Clos des Toisières, dat hoort bij de gemeente Monthélie en dat ligt tussen de bekende wijndorpen Meursault en Monthélie in. Het domein bestaat uit 4 hectare met wijngaarden in Meursault (1,5 ha), Monthélie (1 ha), Auxey-Duresses (1,3 ha) en een klein akkertje van 0,20 ha in Puligny-Montrachet. Hoewel de vinificatie traditioneel is, proeven de wijnen van Michel Dupont-Fahn anders dan die van andere traditioneel werkende boeren. De wijnen van hem zijn namelijk veel uitbundiger, met een bijna zwoel parfum, een exotische smaak en met een extreme rijpheid. Dupont-Fahn oogst altijd zeer laat en schuwt een zekere “botrytis” niet, omdat deze een zekere vettigheid toevoegt. Door laat te oogsten is het rendement bij hem altijd laag. Meestal is de productie gemiddeld niet meer dan 35 hectoliter per hectare. De druiven worden gevinifieerd in houten cuves, waarna de wijn gedurende een klein jaar rijpt op eiken vaten, waarvan 25% nieuw voor de Meursault en Puligny-Montrachet. Michel kiest heel duidelijk voor wijnen die jong gedronken dienen te worden. Meursault les Vireuils is een absolute topwijn.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen