Bricco delle Ciliegie

  • Koop 6 voor €18,00 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Exotisch fruit, perzik en witte bloemen | fris en mineralig | borrel en visgerechten

Specificaties

Smaak vol in de mond met alle karakteristieken van Arneis
Lekker bij Tappa's, visgerechten, wit-vleesgerechten en maaltijdsalades
Alcohol % 12,5%
Druif Arneis
Land Italië
Wijnstreek Piemonte
Wijnhuis Villadoria
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Over de wijn

Zuivere, aromatische wijn met in de geur exotisch fruit, perzik en witte bloemen. De smaak fris en mineralig met verfijnde zuren en een lange afdronk. Serveer deze wijn op een temperatuur van 12-14˚Celsius bij verfijnde voorgerechtjes, bruschetta met tomaat en oregano, en bij vis- of groentegerechten. Ook zeer geschikt als heerlijke aperitiefwijn.

Over het huis

Het Piemontese wijnhuis Giovanni Almondo is een echt familiebedrijf. Tot begin jaren ’80 van de vorige eeuw verbouwde Giovanni er voornamelijk fruit: perziken, aardbeien, appels en ook druiven, maar die verkocht hij. Van slechts een kleine hoeveelheid maakt hij zelf wijn. Zoon Domenico bracht daar in 1980 verandering in. Als pas afgestudeerde agrarische wetenschapper besloot hij om wijn te gaan maken van arneis, nebbiolo en barbera en die zelf te bottelen. Het bedrijf groeide onder zijn leiding zowel letterlijk als figuurlijk en in 1984 werden de eerste flessen geëxporteerd naar de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland. Vandaag de dag omvat de productie jaarlijks 90.000 flessen, waarvan het overgrote deel arneis. Domenico’s vrouw Antonella, zoons Federico en Stefano zijn allen werkzaam in het wijnbedrijf en ook vader Giovanni en moeder Teresina zijn nog regelmatig in de wijngaarden te vinden. De nu nog jonge Federico heeft het vakmanschap en de passie van zijn vader geërfd en zal hem op termijn opvolgen als wijnmaker.

De gemeente Montà, waar het wijnhuis is gevestigd, is de enige gemeente in Langhe en Roero dat een terroir heeft dat zowel geschikt is voor arneis als voor nebbiolo. Het noordelijke deel van de gemeente heeft op 400 meter de hoogst gelegen wijngaarden van de regio. De zure bodem bestaat er voornamelijk uit zand en is uiterst geschikt voor geurige en mineralige wijnen van arneis. Het zuidelijke deel van de gemeente ligt lager en de bodem bevat er meer kalk: ideaal voor medium bodied wijnen van nebbiolo.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen