WAUW

Hier vind je onze selectie van de WAUW-wijnen van deze maand. Een WAUW-wijn is een krachtige wijn, waarbij je na de eerste slok meteen denkt: 'Wauw!' Deze wijnen drink je daarom ook bij een mooie maaltijd, juist dan komen ze het beste tot hun recht. 

Bekijk ook de BIJZONDER en de CHILL wijnen van deze maand!

 

Chateau de Gardegan Castillon Côtes de Bordeaux

 

 

Een prachtige, krachtige en complexe wijn met aroma's van zwarte bessen, peper, munt en anjer gecombineerd met een stevige structuur, van vet en dichtheid. Qua smaak is het typisch Bordeaux met duidelijk die zwart rijpe fruit in de smaak maar ook cederhout en wat kruidigheid. Kan prima direct gedronken worden maar kan ook opgelegd tot 2024. Deze WAUW wijn drink je het liefst bij hamburgers, entrecote, eendenborst en lamsvlees.

Bestel 'm hier

 

 

 

Despagne Biface blanc

 

 

Deze wijn komt 50/50 van de Sauvignon Blanc en Semillon druiven. Zeer aromatisch in de neus, mooi rond, vol met minerale tonen van het terroir en een fruitige afdronk. Seveertip; Heerlijk bij een oudere geitenkaas op vers brood besprenkeld met olijfolie. Leuk weetje, Biface is de Franse vertaling voor een hakbijl die Jean-Louis Despagne in de wijngaard vond uit het Paleolitische tijdperk 150.000jaar geleden.

Bestel 'm hier

 

 

 

Baron de Ley El Perdiguero Reserva

 

 

Een krachtige Trempanillo door wijnmaker Gonzalo Rodríguez, die in Cigales (zijn geboortestreek) de perfecte wijngaarde vond voor deze wijn: een ruig gebied, maar met perfecte condities voor het maken van spannende en stoere wijnen. Na de oogst worden de druiven ingeweekt voor maximale extractie, en vervolgens gekneusd en vergist op RVS cuves. Tot slot volgt een rijping van 18 maanden op nieuw Europees en Amerikaans eiken. Na botteling verblijft de wijn nog 18 maanden in de kelders. Een topper bij alle vleesgerechten!

Bestel 'm hier

 

 

 

Wij willen je helpen steeds weer een wijn te vinden om verliefd op te worden. Dus vind je bij ons gemakkelijk de wijn die bij jou past. Met behulp van de kernwoorden WAUW, BIJZONDER en CHILL. Want dat zoekt lekker simpel.