Bergdolt Chardonnay Pinot Blanc

  • Koop 6 voor €9,45 per stuk en bespaar 5%
Levertijd: Voor 15.00u besteld, binnen 2 werkdagen geleverd
  • In 't kort
  • Fris en licht | fruitig | heerlijk als aperitief of in de zon

Specificaties

Smaak Licht en fruitig, allemans wijn
Lekker bij aperitief, salades, zalm, schaaldieren en kipgerechten
Alcohol % 12,5%
Druif chardonnay, pinot blanc
Land Duitsland
Wijnstreek Pfalz
Wijnhuis Weingut Bergdolt
Jaargang 2018
Flesinhoud 0,75l

Over de wijn & wijnhuis

Prachtige heldere geel van kleur. Hele open en geurige neus. Volle sappige aanzet in de smaak , met de nodige tonen door fijne citrustonen en lichte kruidigheid. De afdronk is fijn, waarbij de bloemigheid een aangename rol vervult. 

De reputatie van het wijnhuis ligt vooral bij de Weißburgunder (Pinot Blanc). Gezaghebbend wijnschrijver voor Duitse wijn, Stuart Pigott schreef over de droge Auslese: 'Bergdolt produceert hier een Weißburgunder, die zich kan meten met de beste van de wereld'.

Naast Weissburgunder maakt Bergdolt ook goede Rieslingwijnen en uitstekende rode wijnen van voornamelijk Spätburgunder. Zoals bij veel ambachtelijk gemaakte kwaliteitswijnen, staat de wijngaard centraal in het wijnmaakproces. Veel tijd en aandacht gaat hier naar uit. Door lage opbrengsten, rijp te oogsten en een strenge selectie bij de oogst toe te passen wordt de kwaliteit bewaakt.

Vanaf 2004 is de stijl van wijnmaken iets veranderd, met meer aandacht voor finesse en elegantie. Voor die tijd karakteriseerden de wijnen zich door rijkdom en vulling, terwijl ze nu frisser en lichtvoetiger van aard zijn. De transitie vraagt nog om enige gewenning. Zo is de gezaghebbende wijngids Gault Millau nog wat terughoudend met zijn beoordeling.

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen