De beste temperatuur om rode wijn te serveren

De ideale temperatuur om rode wijn te serveren, verschilt per wijnsoort. Een frisse en fruitige rode wijn schenk je bij voorkeur op 14 tot 16 graden. Een krachtige, kruidige wijn liever wat warmer, rond de 16 tot 18 graden is dan goed.

Een jonge wijn met veel tannine heb je graag wat koeler, omdat juist de tannines overweldigend kunnen zijn - een eiwitrijke maaltijd erbij eten is vaak ook een goed idee. Is je wijn iets te warm? Leg hem dan gerust nog even in de (wijn)koelkast, om zo de optimale drinktemperatuur te bereiken.

Behoud van smaak en kwaliteit

Aanbevolen bewaartemperaturen zijn er vooral om de goede kwaliteit van de wijn te helpen behouden. Bij de aanbevolen serveertemperatuur gaat het met name om de smaakbeleving. Want, schenk je een mooie wijn te koud of te warm, dan kan dit ten koste gaan van de bijzondere en subtiele eigenschappen en dus van de uniek smaak van je wijn.